Češka Republika -– zemlja partner 22. Viroexpa

Vrijeme održavanja: 24.02.2017. - 26.02.2017.
22. Viroexpo očekuje nastup izlagača iz 27 zemalja.

Češka Republika bit će zemlja partner ovogodišnjeg Viroexpa. Dogovorilo je to izaslanstvo Virovitičko-podravske županije, predvođeno pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove županije, ujedno i direktorom sajma Viroexpo Igorom Androvićem, s kojim je bio i direktor ŽK Virovitica Milan Vanđura na sastanku s veleposlanikom Republike Češke u RH Vladimírom Zavázalom i savjetnikom Veleposlanstva Bohuslavom Zavadilom.

Češka Republika predstavit će se u četvrtak, 23. veljače, na gospodarskom forumu Češka Republika – zemlja partner, čijim će se sudionicima obratiti savjetnik Zavadil. Direktor ŽK Virovitica predstavit će osobitosti gospodarstva Virovitičko-podravske županije i njenu gospodarsku suradnji s Češkom, a direktor Czech Tradea, češke agencije za promicanje trgovine u Republici Hrvatskoj Zbynek Peška, govorit će o tome kako poslovati s Republikom Češkom.

U petak, 24.veljače, na svečanosti otvorenja sajma, sudionicima će se obratiti i veleposlanik Republike Češke u RH Vladimír Zavázal.

Republika Češka sudjeluje na sajmu Viroexpo od 2002., a 2003. godine bila je zemlja partner sajma. Na lanjskom 21. Viroexpu iz Češke je izlagalo jedanaest tvrtki, čiji nastup i ove godine organizira Vyškov, grad prijatelj Virovitice.

Češka Republika predstavit će se, nakon gospodarskog foruma, i nastupom Glazbene škole Jana Vlašimskog iz Virovitice. U Češkom domu u Virovitici svakoga će se dana za trajanja sajma od 20 sati predstavljati djela klasične glazbe poznatih čeških skladatelja, nastupat će i dramska, glazbena i folklorna sekcija Češke Besede Virovitica, a održat će se i projekcija češkog filma.

Na sajmu se očekuje sudjelovanje izlagača iz 27 zemalja: Albanije, Austrije, Azerbajdžana, Belgije, BiH, Bugarske, Crne Gore, Češke, Francuske, Hrvatske, Indije, Italije, Kazahstana, Kine, Kosova, Mađarske, Makedonije, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Rusije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švedske, Turske i Ukrajine.

Viroexpo se održava u organizaciji i pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice, ŽK Virovitica, županijske Obrtničke komore i Turističke zajednice.

Više informacija o sajmu možete pronaći na webu www.viroexpo.hr.

Kontakti

  • Suzana Kolesarić Viši stručni suradnik Tel: +385 33 618 044 Email: skolesaric@hgk.hr