Održana radionica o energetskoj učinkovitosti u sklopu projekta START2ACT

Vrijeme održavanja: 05.07.2017.

U srijedu, 5. srpnja, u Županijskoj komori Split održana je radionica u sklopu projekta START2ACT na temu Energetska učinkovitost u malim i srednjim tvrtkama.

Projekt START2ACT financiran je iz programa Europske unije za istraživanje i inovacije Obzor 2020. (Horizon 2020), a u Hrvatskoj ga provodi Energetski institut Hrvoje Požar. Projekt je usmjeren na poticanje održivog razvoja europskih malih, srednjih i startup tvrtki i kroz njega su razvijeni edukativni alati kojima se planiraju potaknuti zaposlenici da svoje svakodnevne aktivnosti obavljaju u skladu sa načelima održivog razvoja. Brzorastuće cijene energije u kombinaciji s ambicioznim ciljevima smanjenja CO2 glavni su pokretači povećanja svijesti Europljana o potrebama i potencijalima povećanja energetske učinkovitosti u uredskim zgradama.

Stručnjaci Hrvoja Požara Marko Karan, Matija Vajdić i Ilja Drmač nazočnim su tvrtkama dali primjere dobre prakse iz Hrvatske ali i inozemstva te rješenja i savjete na koji način će minimalnim ulaganjima povećati učinkovitost te optimirati potrošnju energenata i vode. Zbog važnosti energetske učinkovitosti za poslovanje tvrtki, dogovorena je još jedna radionica tijekom ove godine.