U ŽK Šibenik održana radionica Primjena Zakona o osiguranju potraživaja radnika u slučaju stečaja poslodavca

ŽK Šibenik
Sudionici radionice
Vrijeme održavanja: 11.05.2017.   /   Rok prijave: 10.05.2017.
ŽK Šibenik je, u suradnji s Agencijom za osiguranje radničkih potraživanja u slučaju stečaja poslodavca (AORPS), organizirala radionicu o primjeni Zakona o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca, koja je održana 11. svibnja u ŽK Šibenik.

Zakonom o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca (NN 86/08, 80/13 i 82/15) regulirane su vrste, opseg i način ostvarivanja prava pred Agencijom. Posljednjim izmjenama Zakona uveden je i novi institut blokade računa poslodavca.

Ravnatelj AORPS-a Ivan Madunić i stručni suradnik Nikola Blažić predstavili su Zakon o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca, obveze i postupanje poslodavca i radnika u slučaju stečaja poslodavca ili u slučaju blokade računa poslodavca, propisane procedure i mogućnosti koje daje država putem Agencije. Predstavnicima institucija, tvrtki i stečajnim upraviteljima  s područja Šibensko-kninske županije predstavili su podatke o radu Agencije. Od 2008. do danas radnicima iz Šibensko-kninske županije isplaćeno je više od 18 milijuna kuna.

Kontakti

  • Magda Lakoš-Mioč Direktorica Tel: +385 22 311604 Email: mlakos@hgk.hr