U ŽK Pula održan skup Udruge hrvatsih laboratorija CROLAB

Vrijeme održavanja: 29.06.2017.   /   Rok prijave: 26.06.2017.

U HGK Županijskoj komori Pula, dana 29. lipnja održano je predavanje Udruge hrvatskih laboratorija CROLAB.

Na predavanju je okupljene uvodno pozdravio Damir Sirotić, direktor ŽK Pula koji je istaknuo kako komora podupire udruživanje članica jer se na taj način ostvaruje sinergija te snažnije djelovanje prema institucijama i drugim dionicima u sustavu poslovanja. Moderatorica skupa bila je Štefica Cerjan Stefanović, znanstvenica i jedna od najaktivnijih članica CROLAB-a još od njegovog osnutka.

Okupljenima se obratio i Davor Zvizdić, predsjednik CROLAB-a, a zatim je Marjan Povodnik, direktor društva Mirta-Kontrol predstavio položaj laboratorija i inspekcijskih tijela na tržištu Hrvatske i EU-a. Uslijedilo je predavanje tajnika CROLAB-a Vladimira Mucka koji je govorio o ulozi ove udruge u pripremi laboratorija te inspekcijskih i certifikacijskih tijela za akreditaciju, a na kraju je uslijedila rasprava o međusobnom upoznavanju i povezivanju laboratorija i certifikacijskih tijela iz Istre s članovima CROLAB-a. 

Inače, CROLAB je jedini predstavnik laboratorija Hrvatske u EUROLAB-u, tako da svaki član može sudjelovati u kreiranju propisa za rad laboratorija i inspekcijskih tijela, upoznaje ih prije njihovog prihvaćanja te tako može dobro planirati rad i laboratorija i inspekcijskog tijela. Članovi CROLAB-a povezani su s ministarstvima, agencijama, znanstvenim i fakultetskim ustanovama te tako umreženi savladavaju interne probleme, sudjeluju na hrvatskom i europskom tržištu te stječu dodatnu naobrazbu putem međunarodne razmjene, međulaboratorijskih ispitivanja i pomoću sredstava Europske unije.

Kontakti

  • Koraljka Vitasović Viša stručna suradnica Tel: +385 52 378 135 Email: kvitasovic@hgk.hr