Provedba službenih kontrola veterinarske i sanitarne inspekcije te mikrobiološke ispravnosti hrane na tržištu Republike Hrvatske

Vrijeme održavanja: 04.05.2017.

U ŽK Bjelovar u četvrtak, 4. svibnja, u 10 sati, Županijska komora Bjelovar u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, Upravom za veterinarstvo i sigurnost hrane, Ministarstvom zdravstva, Sektorom županijske sanitarne inspekcije i pravne podrške te Hrvatskim veterinarskim institutom organizira edukaciju za subjekte u poslovanju hranom.

Zrinka Dugonjić, voditeljica Odjela za registraciju i odobravanje objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla, i Dragutin Premzl, viši veterinarski inspektor i specijalist za meso peradi, kunića i divljači Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede, obrazložit će službene kontrole veterinarske inspekcije s praktičnim primjerima iz prakse. Zlatko Filipović, voditelj Odjela sanitarne inspekcije za sjeverozapadnu Hrvatsku, predstavit će primjere iz prakse za vrijeme službenih kontrola sanitarne inspekcije. Cilj je izlaganja upoznati subjekte u poslovanju hranom s načinima i praktičnim pristupom provjere usklađenosti sa zakonodavnim uvjetima koje subjekti u poslovanju s hranom moraju ispunitit i moraju moći dokazati tijekom provedbe službenih kontrola nadležnim inspekcijama.

Andrea Humski, voditeljica Laboratorija za mikrobiologiju hrane/NRL RH, Hrvatski veterinarski institut, obradit će temu mikrobiološke ispravnosti hrane na tržištu Republike Hrvatske. Osvrnut će se na Plan kontrole mikrobiološke ispravnosti, procjenu rizika, kontrolu uvoznih i domaćih proizvoda.

Edukaciju, koja je namijenjena svim subjektima u poslovanju hranom koji proizvode, prerađuju, pripremaju, distribuiraju ili na bilo koji drugi način posluju s hranom unutar prehrambenog lanca, vodit će Nevenka Gašparac, voditeljica Odjela za upravljanje kvalitetom HGK.

Kontakt-osoba u ŽK Bjelovar je Igor Brajdić, viši stručni suradnik, te se za sva pitanja možete obratiti na e-mail: ibrajdic@hgk.hr; tel.: 043/274-066.

Kontakti

  • Igor Brajdić Viši stručni suradnik Tel: +385 43 274 066 Email: ibrajdic@hgk.hr