WineOS – festival vina, delicija i ugodnog življenja

Vrijeme održavanja: 01.12.2017. - 02.12.2017.

Četvrti WineOS, Međunarodni festival vina, delicija i ugodnog življenja, održat će se u petak i subotu, 1. i 2. prosinca, u Esseker centru, na adresi Ribarska 4, u Osijeku gdje će se okupiti veliki broj vodećih proizvođača vina i delicija iz svih regija Hrvatske i susjednih zemalja. Festival organizira vinoteka Vinita u suradnji s udrugama Dekanter i Graševina Croatica te Osječko-baranjskom županijom, Gradom Osijekom i Hrvatskom turističkom zajednicom. U ovogodišnji WineOS uključila se HGK – Županijska komora Osijek kao suorganizator, pripremivši kulenje pet poznatih proizvođača koji su proteklih desetak godina postizali zapažene rezultate na ocjenjivanju te delikatese i koji imaju kontinuiranu proizvodnju i kvalitetu kulena, dokazanu na ocjenjivanjima koje 17 godina provodi ŽK Osijek.

U Županijskoj komori Osijek je 20. studenoga održano ocjenjivanje sljubljivanja vina s vrhunskim kulenom kao dio manifestacije WineOS. Vina su bila graševine i frankovke. Ocjenjivači su bili međunarodni suci – sommelieri i eno i gastronovinari.

U petak, 1. prosinca, u 13 sati na prezentaciji ocjenjivanja sljubljivanja kulena i vina u Esseker centru u Osijeku bit će predstavljeni rezultati ocjenjivanja.

Na festivalu će se također predstaviti i kušati vina, razne delicije, održati seminari i edukativne radionice za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, novinare i sve ljubitelje vina i gastronomije.

Više o 4. festivalu WineOS na poveznici.

Kontakti

  • Ernest Nad Viši stručni suradnik Tel: +385 31 223 890 Email: enad@hgk.hr