U Komori Zagreb izabran predsjednik i zamjenik predsjednika sekcije zajednica obiteljskog turizma Grada Zagreba

HGK

Na jučerašnjoj plenarnoj sjednici Sekcije ZOT Grada Zagreba izabrano je novo vodstvo, predsjednik Alen Čalopek i zamjenik predsjednika Tomislav Validžić.

Alen Čalopek je dugogodišnji djelatnik u turizmu, a posljednjih šest godina i pružatelj usluga smještaja te aktivan član Zajednice.

„Nastojat ću predstaviti i zahtijevati odgovor na svaki naš problem, od svake nadležne institucije, radi što manje zapreka i administracije. Samo zajedno možemo djelovati, predstaviti svoje probleme i ostvariti rezultate jer smo mi ključ uspjeha u turizmu“, rekao je prigodom predstavljanja nazočnima.

Tomislav Validžić se tijekom profesionalne karijere bavio trgovinom, ugostiteljstvom i savjetovanjem, a od 2011. godine bavi se pružanjem usluga smještaja.

„Moje djelovanje usmjereno je boljem informiranju pružatelja usluga smještaja radi izbjegavanja prepoznavanja Zagreba kao jeftine turističke destinacije poput susjednih gradova, Budimpešte i sl.“, naglasio je.

U nastavku sjednice održana je radionica Kako zaraditi od turizma – zadovoljan djelatnik, zadovoljan turist; Uloga  digitalnih tehnologija u turizmu namijenjena svim pružateljima usluge smještaja koji žele unaprijediti svoje poslovanje. Predavači su bili Darko Balaš, kolumnist u poslovnim časopisima: Poslovni savjetnik, Lider, Poduzetnik i Poslovni.hr, i Domagoj Zušćak, vlasnik IT obrta Pyrius.