Pozivamo marine na natjecanje u izvrsnosti Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku 2017.

HGK

Kao dio akcije Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku i ove godine provest će se ocjenjivanje marina te najboljima dodijeliti nagrade i priznanja na Danima hrvatskog turizma krajem listopada. Marine se ocjenjuju u tri kategorije: MALA (marine do 250 vezova u moru), SREDNJA (marine od 250 do 450 vezova u moru) i VELIKA (marine s više od 450 vezova u moru).

Nositelj ocjenjivanja marina je Udruženje marina pri HGK čije Vijeće je usvojilo metodologiju ocjenjivanja.

METODOLOGIJA

Postupak ocjenjivanja marina provest će se u dvije faze. Obradu fizičkih i financijskih pokazatelja marina odnosno prvu fazu ocjenjivanja provodi Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji sustavom Benchmarking-analize poslovanja marina. Više o ovom sustavu pročitajte na stranici Benchmarking-marina.

U drugoj fazi ocjenjivanja, Povjerenstvo za ocjenjivanje marina će obići i ocijeniti kvalitetu najviše pet, na temelju Benchmarkinga najbolje rangiranih marina iz svake kategorije.

Konačan redoslijed najboljih hrvatskih marina dobit će se zbrojem fizičkih i financijskih pokazatelja (30% ukupne ocjene) i ocjene Povjerenstva (70% ukupne ocjene), a marinom godine bit će proglašena marina s najvećom ocjenom bez obzira na kategoriju u kojoj se nalazi.

 

PRIJAVE SU ZATVORENE

 

 

 

Contacts

  • Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku Adresa: Rooseveltov trg 2 10000 Zagreb Email: turizam@hgk.hr Tel: +385 1 456 1570 Tel 1: +385 1 456 1660
  • Perica Šolić Tel: +385 51 209 130 Email: marine@hgk.hr