Pozivamo hotele na natjecanje u izvrsnosti Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku 2017.

U okviru akcije Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku 2017. i ove će se godine provesti ocjenjivanje hotela te najboljima dodijeliti nagrade i priznanja. Priznanja i nagrade za najbolje hotele bit će svečano uručene krajem listopada na Danima hrvatskog turizma. Hoteli se ocjenjuju u 10 različitih kategorija.

Kategorije:

 1. Gradski hotel
 2. Kongresni hotel
 3. Hotel 5*
 4. Hotel 4*
 5. Hotel 3*
 6. Hotel za obiteljski odmor
 7. Wellness hotel
 8. Stories Hotel
 9. Mali i obiteljski hotel
 10. Hotelska investicija godine

Nositelj ocjenjivanja hotela je Udruženje hotelijera pri HGK čije je Vijeće usuglasilo metodologiju ocjenjivanja.

Metodologija

Postupak ocjenjivanja provest će se u dvije, tj. tri faze. Prikupljanje i obradu financijskih pokazatelja, odnosno prvu fazu ocjenjivanja, provodi Fakultet za menadžement u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji kroz Benchmarking hrvatskog hotelijerstva. U drugoj fazi uzimat će se TrustYou ocjene online reputacije prijavljenih hotela, a u trećoj fazi će za kategorije nagrada u kojima se ocjenjuju i kvalitativni pokazatelji stručno povjerenstvo ocijeniti hotele na osnovi dostavljenih prezentacija. Konačni redoslijed najboljih dobit će se zbrojem ocjena po svim fazama.

Detaljni pregled kategorija nagrada i kriterija za ocjenjivanje te opći uvjeti mogu se naći u pratećim dokumentima na ovoj stranici.

PRIJAVE SU ZATVORENE

Rok za prijave je istekao. Rok je za popunjavanje tablice s potrebnim financijskim podacima 5. srpnja 2017. Tablice će prijavljenim hotelima dostaviti Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije. Hoteli koji sudjeluju u projektu Benchmarking hrvatskog hotelijerstva ne moraju dostavljati financijske podatke. Za ocjenu kvalitativnih pokazatelja (kategorije 2, 3, 4, 6, 7, 9 i 10) potrebno je poslati prezentaciju hotela s posebnim naglaskom na kriterije navedene pod Kvalitativnim pokazateljima najkasnije do 1. kolovoza 2017. na e-adresu hoteli@hgk.hr.

Contacts

 • Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku Adresa: Rooseveltov trg 2 10000 Zagreb Email: turizam@hgk.hr Tel: +385 1 456 1570 Tel 1: +385 1 456 1660
 • Antonia Urlić Tel: +385 1 456 1792 Email: hoteli@hgk.hr