Tribina ISO forum croaticum o standardima za izvoz hrane u Sjedinjene Države i u EU

HGK
Sudionici skupa u Vijećnici HGK
Vrijeme održavanja: 19.09.2017.   /   Rok prijave: 19.09.2017.

Hrvatska gospodarska komora poziva vas 19. rujna u 11 sati na 142. tribinu koja će se održati u Vijećnici HGK na Rooseveltovom trgu 2 u Zagrebu. Cilj je tribine upoznati tvrtke, izvoznike hrane te sve zainteresirane u lancu osiguravanja sigurnosti hrane i izvoza s međunarodnim standardima potrebnima za podizanje omogućavanje prodaje na unutarnjem tržištu EU te izvozu u SAD i treće zemlje.

Na tribini će biti govora o usklađivanju s uvjetima za izvoz u SAD i ključnim odredbama američkog zakona o sigurnosti hrane Food Safety Modernizataion Act – FSMA koje se temelji na dobroj proizvođačkoj praksi, analizi opasnosti i preventivnim mjerama za proizvodnju hrane temeljenim na analizi rizika te rokovima provedbe pojedinih zahtjeva s obzirom na vrstu izvoznika.

Druga tema će obuhvatiti uspostavu, održavanje i certificiranje norme International Food Standard (IFS). Tribina će biti posvećena prikazivanju dobre prakse i iskustva tijekom uspostave, provedbe i nadzora primjene IFS-ovih zahtjeva u organizaciji. Bit će riječi i o provedbi nadzora norme te o dobroj praksi pri implementaciji te norme. O tim će temama govoriti: 

  • Ana Bilandžija – vodeći auditor za sustave upravljanja kvalitetom, sigurnošću hrane i zaštite okoliša (ISO 9001:2015, ISO 22000:2005, FSSC 22000, HACCP u skladu s CAC/RCP 1 – 1969, Rev. 4 – 2003, MSC CoC, SQMS, ISO 14001:2015) te predavačica za navedene standarde i koordinatorica certifikacije sustava u prehrambenoj industriji. Uprava za hranu i lijekove (Food and Drug Administration - FDA) Sjedinjenih Država ovlastila ju je za instruktoricu na tečajevima Saveza preventivne kontrole sigurnosti hrane (Food Safety Preventive Controls Alliance - FSPCA). Radi kao tehnička voditeljica potvrđivanja proizvoda u Bureau Veritas Croatia d. o. o.
  • Lidija Ercegovac – vodeći auditor za sustave upravljanja kvalitetom, sigurnošću hrane i zaštite okoliša (ISO 9001:2015, ISO 22000:2005, FSSC 22000, HACCP u skladu s CAC/RCP 1 – 1969, Rev. 4 – 2003, MSC CoC, SQMS, ISO 14001:2015), ovlaštena predavačica za navedene standarde, ovlašteni instruktor IFS-a za tečajeve IFS-ove akademije, zaposlena u Bureau Veritas Croatia d. o. o. gdje je voditeljica projekata za Adriatic Balkan District Food i ekspert za sustave u prehrambenoj industriji.