HGK Županijska komora Split dodijelila priznanja najboljima u 2016. godini

Vrijeme održavanja: 12.12.2017.

Tommy d. o. o. Split, Industrius d. o. o. Obrovac Sinjski, Pro Integris d. o. o. Split dobitnici su priznanja HGK – Županijske komore Split za najuspješnija trgovačka društva u 2016. godini u kategoriji velikih, srednjih i malih tvrtki. Plaketu za inovaciju dobio je Končar – Električni uređaji d. d. iz Dicma.

Na svečanoj sjednici Županijske komore Split, na kojoj se tradicionalno dodjeljuju najviša priznanja HGK na županijskoj razini, održanoj 12. prosinca, okupilo se stotinjak predstavnika najznačajnijih županijskih tvrtki, uglednih poduzetnika, predstavnika lokalne i regionalne samouprave, gospodarskih i drugih institucija te medija.

1.jpg

Nazočni na svečanoj sjednici u ŽK Split

''S obzirom na djelatnosti iz kojih dolaze, ovogodišnji dobitnici, ali i nominirani, zrcale strukturu samoga gospodarstva Splitsko-dalmatinske županije. Drago nam je i ove godine nastaviti tradiciju dodjeljivanja nagrade na polju inovatorstva, kao što nam je drago što u županiji imamo gospodarske subjekte s dugogodišnjom, i više od stoljeća dugom i respektabilnom tradicijom'', rekla je pozdravljajući sve v. d. predsjednice ŽK Split Mirjana Čagalj. U svom se govoru osvrnula na gospodarske rezultate Županije u godini iza nas, ali i na planove Komore u narednom razdoblju.

 2.jpg

Obraćanje v. d. predsjednice ŽK Split Mirjane Čagalj

Svečanost dodjele priznanja uveličali su i vodeći ljudi Grada i Županije. Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara izrazio je uvjerenje da ćemo dogodine imati predstavnike županijskih tvrtki i među dobitnicima komorskih priznanja na nacionalnoj razini, dok je župan Blaženko Boban naglasio da se trebamo usmjeriti na uklanjanje birokratskih, administrativnih zapreka jer koče poduzetništvo, koje je stup razvoja.

Tommy d. o. o. s više od 3500 zaposlenih, a s povezanim društvima i više od 4000, na poziciji je najvećega gospodarskog subjekta u Dalmaciji i tržišnog lidera u djelatnosti maloprodaje. Tvrtka je strateški orijentirana na suradnju s domaćim proizvođačima, posebno s malim i srednjim dobavljačima iz područja poljoprivredne i prehrambene proizvodnje. Primajući priznanje, Tomislav Mamić, predsjedik Nadzornog odbora Tommyja, izrazio je zadovoljstvo što je tvrtka ovo priznanje prije 20 godina osvojila u kategoriji malih, potom u kategoriji srednjih tvrtki, a sada i za najuspješnije veliko poduzeće, što svjedoči o kontinuitetu. Uz Tommyja, u kategoriji velikih tvrtki nominirani su bili Mesna industrija Braća Pivac d. o. o. Vrgorac i AD Plastik d. d. Solin.

 3.jpg

Mirjana Čagalj s nominiranima i dobitnikom u kategoriji velikh tvrtki: Mladen Peroš, član Uprave AD Plastika, Tonči Lučić, Mesna industrija Braća Pivac i Tomislav Mamić, predsjednik Nadzornog odbora Tommyja  – dobitnika Plakete Zlatna kuna 

U kategoriji najuspješnijih srednjih tvrtki, među tri nominirane – Grand Hotel Lav d. o. o. Podstrana, Deltron d. o. o. Split i Industrius d. o. o. Obrovac Sinjski, priznanje je osvojio Industrius. Tvrtka iz Bajagića pokraj Sinja u svega sedam godina poslovanja postala je jedna od vodećih na području industrije i energetike. Bave se montažama i instalacijama u energetskim, petrokemijskim i procesnim postrojenjima te osiguranjem njihova kontinuiranog održavanja, kontrole i remonta. Direktorica Milenka Barać najavila je dobivanja certifikata ASME, koji bi im trebao otvoriti vrata za još jače i uspješnije poslovanje.

4.jpg

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban s predstavnicama najboljih srednjih tvrtki: članica Uprave Grand hotela Lav, Dijana Vujević i direktorica Industriusa, dobitnika Plakete Zlatna kuna Milenka Barać

Dobitnik priznanja u kategoriji malih tvrtki je Pro Integris d. o. o. iz Splita, tvrtka s područja inženjeringa elektroenergetskih postrojenja (proizvodnja, distribucija i prijenos električne energije) s naglaskom na automatizaciji i relejnoj zaštiti. Pružaju usluge projektiranja elektroenergetskih objekata i sustava, vođenja projekata, izrade aplikacijskog softvera te isporuke opreme, integracije sustava, ispitivanja i puštanja u pogon. Priznanje su primili direktori Ivan Višić i Stipe Smoljko. Nominirane su bile tvrtke Human Resources Cloud d. o. o. i Viator d. o. o. iz Splita.

 5.jpg

Direktorica ŽK Split Vesna Friedl i najbolji u kategoriji malih tvrtki: Vedran Vukotić, regionalni direktor Human resources clouda, Stipe Smoljko, direktor Pro integrisa  – dobitnika Plakete Zlatna kuna, i Trpimir Botica, direktor Viatora

Končar – Električni uređaji d. d. iz Dicma, dobitnik priznanja za značajan doprinos razvoju i promicanju inovatorstva, u ovoj je i prošloj godini ovjenčanim zlatnim medaljama s Međunarodne izložbe inovacija ARCA za tri svoje inovacije: Zelena kućna elektrana, GHE fotonaponska elektrana izravno priključena na javnu elektroenergetsku mrežu te GHE hibridna fotonaponska elektrana. ''Prošle smo godine dobili komorsko priznanje za 70 godina postojanja, a ove za inovaciju, dakle povezujemo dugogodišnje poslovanje i inovatorstvo'', rekao je predsjednik Uprave tvrtke Anđelko Ercegović, pozvavši gospodarstvenike i predstavnike jedinica samouprave da dođu u Dicmo i uvjere se u opravdanost ovog priznanja.

6.jpg

Prorektor splitskog Sveučilišta Marko Rosić uručio je Plaketu Zlatna kuna za inovaciju predsjedniku Uprave Končar – Električnih uređaja Anđelku Ercegoviću

 

Posebna priznanja u povodu okruglih obljetnica dobili su Sardina d. o. o. Postira i Zadružni savez Dalmacije za 110 godina, a Jadrankamen d. d. u stečaju Pučišća i Cian d. o. o. iz Splta za 70 godina postojanja i doprinosa gospodarstvu.

 7.jpg

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara i veliki ''obljetničari'': Mislav Bezmalinović, predsjednik Uprave Sardine, Ljiljana Plazibat, direktorica izvoza Jadrankamena, Petar Bojić, direktor Ciana i Lordan Ljubenkov, predsjednik Zadružnog saveza Dalmacije

 8.jpg

Nominirani i dobitnici priznanja ŽK Split s uručiteljima priznanja