Što ću biti kad odrastem?

Prepoznavši potrebe svojih članica HGK – Županijska komora Koprivnica pokrenula je projekt promocije strukovnih deficitarnih zanimanja Što ću biti kad odrastem. Visok udio nezaposlenosti mladih, nesrazmjer između ponude i potražnje na tržištu rada, nedostatak kadrova sa strukovnim zanimanjima te poteškoće poslodavaca u pronalaženju novih zaposlenika, ključni su problemi zbog kojih se pokreće ovaj projekt. U sklopu projekta, tijekom svibnja i lipnja ove godine, provodit će se promotivna medijska kampanja, a održavat će se i prezentacije za učenike završnih razreda osnovnih škola i njihove roditelje, s ciljem popularizacije deficitarnih strukovnih zanimanja i poticanja učenika na upis u ta zanimanja.

Cilj projekta

Projektom se želi pridonijeti smanjenju jaza između ponude i potražnje na tržištu rada te smanjenju udjela nezaposlenih mladih ljudi. Cilj je da se mladi ljudi obrazuju za lakše zapošljavanje, a ne za burzu rada.

HGK - Županijska komora Koprivnica provodit će projekt u suradnji s tvrtkama Radnik d. d. i Rasco d. o. o., Koprivničko-križevačkom županijom, HZZ-om - Područnim uredom Križevci i HOK-om - Obrtničkom komorom Koprivničko-križevačke županije.

Provedba projekta

  • 9. veljače 2017. - Predstavljanje projekta Što ću biti kad odrastem u zgradi Koprivničko-križevačke županije

U velikoj dvorani Koprivničko-križevačke županije održan je radni sastanak s ravnateljima svih osnovnih i srednjih strukovnih škola na području Koprivničko-križevačke županije, kada je prisutnima predstavljen ovaj projekt.

Kontakti

  • Renata Lohajner Viši stručni suradnik Tel: +385 48 674 565 Email: rlohajner@hgk.hr