O Zajednici

ZAJEDNICA PRAVNIKA ČLANICA HRVATSKE GOSPODARSKE KOMORE

Upravni odbor HGK donio je 23. ožujka 2016. godine Odluku o osnivanju Zajednice pravnika članica Hrvatske gospodarske komore. Zajednica je oblik strukovnog povezivanja i organiziranja pravnika zaposlenih u trgovačkim društvima članicama Hrvatske gospodarske komore i trgovačkih društava članica Hrvatske gospodarske komore.

Inicijativu za osnivanje Zajednice pravnika članica HGK dali su pravnici zaposleni u trgovačkim društvima ponajprije radi povećanja legitimiteta trgovačkih društava i pravnika u trgovačkim društvima.

Svojim djelovanjem Zajednica potiče izvrsnost članstva kako bi unaprijedili trgovačko pravo i u praksi, primjeni, i u teoriji, potiče članove na sudjelovanje u međunarodnim programima i nudi dodatnu kvalitetu obavljanja pravnih poslova u trgovačkim društvima koja je iznad pojedinačnih individualnih rezultata. Ovakvim načinom rada Zajednica teži tome da na jednome mjestu okupi praksu različitih specijalnosti odnosno pravnih područja koja bi se sustavno stvarala i ažurirala na temama od izuzetne važnosti za gospodarstvo i društvo, za čime postoji sve veća potreba.

Na osnivačkoj skupštini Zajednice pravnika članica Hrvatske gospodarske komore održanoj 20. travnja 2016. godine u Vijećnici HGK za predsjednicu Zajednice izabrana je članica Uprave Končara Marina Kralj Miliša, dok je zamjenica predsjednice direktorica Sektora za internu reviziju Hrvatske elektroprivrede Mirjana Vučić. Poslovna je tajnica Zajednice Andreja Čavlina.

Ako imate interes svojim djelovanjem pridonijeti radu Zajednice, bilo kao fizička osoba – diplomirani pravnik / magistar prava zaposlen u članici HGK ili u obrazovnim ustanovama bilo kao članica HGK putem svojih predstavnika, pozivamo Vas da ispunite pisanu pristupnicu i postanete član ove Zajednice.

Pristupnicu možete preuzeti na sljedećoj poveznici.

 

 

 

 

Contacts

  • Stalno arbitražno sudište pri HGK Adresa: Rooseveltov trg 2 10000 Zagreb Email: sudiste@hgk.hr Tel: +385 1 4848 622 Fax: +385 1 4848 625 Predsjednik: prof. dr. sc. Hrvoje Sikirić Tajnica: Andreja Čavlina
  • prof. dr. sc. Hrvoje Sikirić President Tel: +385 1 484 8622 Email: sudiste@hgk.hr