Održan Sajam poslova u Sisku

Vrijeme održavanja: 27.10.2017.

Područni ured Sisak Hrvatskog zavoda za zapošljavanje organizirao je 27. listopada deveti Sajam poslova u Sisku. Među partnerima sajma bila je i Županijska komora Sisak.

"Sajam je i ove godine privukao velik broj izlagača, oko 90 tvrtki, obrta, tvrtki, institucija i udruga, 14 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ali i još puno veći broj onih koji su u potrazi za zaposlenjem", istaknula je voditeljica Područnog ureda Sisak HZZ-a Gordana Šegović.

Sajam poslova namijenjen je nezaposlenim osobama, tražiteljima zaposlenja, poslodavcima, institucijama, ustanovama, studentima, maturantima, učenicima završnih razreda osnovnih škola te svim zainteresiranim osobama koje planiraju razvoj karijere. „Na Sajmu poslova posjetitelji mogu dobiti informacije o uslugama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, mjerama aktivne politike zapošljavanja, saznati više o uslugama profesionalnog usmjeravanja namijenjene učenicima, studentima, nezaposlenim osobama i tražiteljima zaposlenja, razgovarati s poslodavcima s područja Sisačko-moslavačke županije, dobiti informacije o njihovim trenutnim i budućim potrebama za zapošljavanjem, znanjima i vještinama koje traže poslodavci, ispuniti upitnik za zapošljavanje kod poslodavaca te sudjelovati u radionicama ili okruglom stolu“, dodala je Šegović.

Sajam poslova SK_1.JPG

Sajam poslova održava se u partnerstvu s  gradovima i općinama na području HZZ-a PU Sisak, Županijskom komorom Sisak, Obrtničkom komorom Sisačko-moslavačke županije te uz pokroviteljstvo Sisačko-moslavačke županije. Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak rekao je kako je „sajam poslova prigoda za tražitelje zaposlenja da dobiju informacije neposredno od sudionika na tržištu rada, ali i poslodavce da predstave svoje poslovanje. Sisačko-moslavačka županija stipendira učenike koji upisuju strukovna zanimanja, upravo radi poboljšanja poduzetništva, odnosno poboljšanja obrtničkih aktivnosti jer smo svjesni kako imamo nedostatak stručnog kadra, tj. strukovnih zanimanja na tržištu rada“, istaknuo je Celjak.

U sklopu sajma održao se i okrugli stol Strukovno obrazovanje – kako uskladiti ponudu i potražnju za radnicima strukovnih zanimanja te radionice o osposobljavanju na radnome mjestu, sezonskom zapošljavanju te samozapošljavanju.

Kontakti

  • Brankica Grd direktorica ŽK Sisak Tel: +385 44 521 038 Email: bgrd@hgk.hr