Hrvatski nakladnici i knjižari na Sajmu knjiga u Beogradu

HGK
Izlagački prostor Zajednice
Vrijeme održavanja: 22.10.2017. - 29.10.2017.
Očekuje se da će ove godine sajam posjetiti preko 200.000 posjetitelja

 

"Beogradski sajam knjiga od velike je važnosti za našu nakladničku kreativnu industriju. Kao jedan od najvećih regionalnih sajmova značajan je za predstavljanje izdanja hrvatskih nakladnika, čije su knjige izuzetno prihvaćene od najšire publike. Isto tako, bitan je i za različite vidove suradnje s kolegama iz Srbije i cijele regije", rekao je predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara pri HGK Mišo Nejašmić na 62. Sajmu knjiga u Beogradu, koji se održava od 22. do 29. listopada.

Zajednica nakladnika i knjižara pri HGK ove se godine predstavlja na 120m2, a svoja knjižna izdanja predstavlja 30-tak izdavača: Superknjižara, Sajema, Teledisk, Mendar Media, Medicinska naklada, Ibis grafika, KruZak, Kapitol, Shura, DAF, Nova stvarnost, Naša djeca, Naklada P.I.P. Pavičić, Izdanja Antibarbarus, Adamić, Tim Press, Hrvatska sveučilišna naklada, Institut za etnologiju i folkloristiku, Ocean more, Razlog, Jesenski i Turk, Sandorf i mnogi drugi.

Beogradski sajam jedna je od najvećih regionalnih manifestacija posvećenih knjizi i promociji književnoga stvaralaštva i obrazovanja. Tome u prilog ide i činjenica da se svake godine predstavlja više od tisuću izlagača na oko 15.000 m2 izlagačkoga prostora. Broj posjetitelja sajma svake je godine sve veći pa se tako očekuje da će ove godine sajam posjetiti oko 200.000 posjetitelja željnih novih knjižnih sadržaja.