Dani hrvatskog turizma

Dani hrvatskog turizma središnji su godišnji susret hrvatskih turističkih djelatnika.

Tradicionalni susret turističkih djelatnika organiziraju Ministarstvo turizma, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska turistička zajednica, a i ove će se godine raspravljati o zanimljivim temama te će biti održan i tradicionalni susret turističkih djelatnika s članovima Vlade RH.

Na događanju će se održati svečana dodjela nagrada u akcijama „Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku“ Hrvatske gospodarske komore te “Čovjek – ključ uspjeha u turizmu” i „Hrvatska turistička nagrada“ Hrvatske turističke zajednice.

Akcijom “Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku“ potiče se konkurentnost i podizanje razine kvalitete ponude proizvoda i usluga tvrtki i pojedinaca u turističkom sektoru hrvatskog gospodarstva. Nominacijom i dodjelom nagrada i priznanja najboljim hotelima, kampovima, marinama, charter kompanijama, ugostiteljskim objektima, putničkim agencijama, hostelima, spa/lječilištima i obiteljskom smještaju stvara se pozitivna kompetitivnost na sve zahtjevnijem turističkom tržištu. Akcija „Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku“ tradicionalno se provodi uz pomoć strukovnih udruga.

Za vrijeme manifestacije „Dani hrvatskog turizma“ Hrvatska gospodarska komora tradicionalno organizira i „Hrvatski turistički forum“ koji je usmjeren na predstavljanje inovacija u turističkoj industriji kroz tematizirana predavanja renomiranih međunarodnih stručnjaka iz područja znanosti i gospodarstva.

Contacts

  • Sektor za turizam Adresa: Rooseveltov trg 2 10000 Zagreb Email: turizam@hgk.hr Tel: +385 1 456 1570 Tel 1: +385 1 456 1660 Fax: +385 1 482 8499 Direktor: Leila Krešić-Jurić Pomoćnik direktora: Antonia Urlić
  • Leila Krešić-Jurić Sector Director Tel: +385 1 456 1570 Email: lkresic@hgk.hr
  • Sanela Vrkljan Assistant Director Tel: +385 1 456 1710 Email: svrkljan@hgk.hr
  • Ivona Mandić Senior Expert Officer Tel: +385 1 456 1663 Email: imandic@hgk.hr