Seminar Bezglutenska prehrana – zdravstveni rizici, dodatni zahtjevi i primjeri u praksi


Objavljeno: 02. 11. 2017. , Ažurirano: 03. 11. 2017.


U organizaciji Hrvatske gospodarske komore – Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo i Županijske komore Pula, u petak, 10. studenoga održat će se edukacija za subjekte u poslovanju s hranom pod nazivom Bezglutenska prehrana: zdravstveni rizici, dodatni zahtjevi i primjeri u praksi.

Dužnost je svakog subjekta u poslovanju s hranom osigurati primjereno informiranje potrošača u vezi s hranom koju konzumiraju. Na temelju tih informacija potrošači donose odluke važne za svoje zdravlje, stoga je njihova pouzdanost izuzetno bitna.

Određeni sastojci ili druge tvari prisutne u hrani mogu uzrokovati alergije ili netolerancije kod nekih osoba. Jedna je od tih tvari i gluten. Kako bi se potrošačima koji boluju od celijakije (netolerancije na gluten) omogućilo da budu informirani i odaberu proizvode koji su sigurni za njihovo zdravlje, važno je dati im pouzdane informacije o njegovoj prisutnosti u hrani. 

Svrha je ovog seminara pružiti subjektima u poslovanju s hranom koji koriste, ili rukuju sastojcima i proizvodima koji sadrže ili mogu sadržavati gluten, potrebne informacije o ispravnom postupanju u proizvodnji i pripremi hrane, pružanju informacija potrošačima u skladu sa zakonodavstvom te prikazati određena rješenja iz prakse.

Za sudjelovanje na edukaciji ne naplaćuje se naknada.

U prilogu se nalazi poziv na edukaciju.