Ecotrophelia Hrvatska 2017 – poticanje inovativnosti i kreativnosti stvaranjem novih eko-inovativnih prehrambenih proizvoda


Objavljeno: 25. 05. 2017. , Ažurirano: 25. 05. 2017.


Hrvatska gospodarska komora aktivno se uključila u organizaciju nacionalnog natjecanja timova studenata u kreiranju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda sastavljenih od studenata Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
 
Misija je ovog projekta postati nacionalno prepoznatljiva, referentno priznata spona za suradnju visokoobrazovnih institucija, tehničkih centara i tvrtki u preradi i distribuciji hrane, s posebnim ekološkim pristupom radi očuvanja životne sredine.
 
Natjecanje će se u Hrvatskoj održati na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu 5. lipnja, a pobjednik nacionalnog natjecanja postaje predstavnik naše zemlje na europskoj smotri najboljih timova Ecotrophelia Europe 2017, koja će se ove godine održati 22. i 23. studenoga, za vrijeme održavanja sajma Food Matters Live u Londonu.
 
Cilj je projekta Ecotrophelia Europe 2017 promocija i razvoj inovativnosti i kreativnosti te pristup eko-inovacijama i osiguranje profesionalne pomoći u obliku savjetovanja, informacija, edukacija i usavršavanja prehrambenog sektora. Ecotrophelia Europe 2017 je projekt koji olakšava razvoj i testiranje novih inovativnih proizvoda te suradnju akademske zajednice s prehrambenom industrijom.
 
Više informacija o projektu Ecotrophelia Europe 2017 nalazi se na sljedećoj poveznici: https://eu.ecotrophelia.org/.
 
O nacionalnom natjecanju Ecotrophelia Hrvatska 2017 informacije potražite na poveznici: http://www.pbf.unizg.hr/vijesti_i_najave/ecotrophelia_hrvatska_2017