Burza roba i usluga

Burza roba i usluga je poslovni servis uspostavljen s ciljem pružanja pomoći hrvatskim i stranim tvrtkama prilikom nastupa na domaćem i stranom tržištu. U HGK je osnovana 1993. godine kao otvoreni tip burze koju mogu koristiti svi zainteresirani korisnici iz Hrvatske i inozemstva.

Burza roba i usluga potiče poslovnu suradnju između hrvatskih poduzeća, povezuje domaća i strana poduzeća te olakšava promociju i uspostavljanje prvih kontakata među tvrtkama na domaćem i stranom tržištu. Sve to dovodi do stvaranja uvjeta za povećanje robne i drugih vrsta razmjena u Hrvatskoj i svijetu. Na taj način Burza doprinosi razvoju nacionalnog gospodarstva, uključivanju u tokove globalizacije te povećavanju robne razmjene sa inozemstvom.

Dostupna je na web stranicama HGK (www.hgk.hr), na hrvatskom i engleskom jeziku, čime je olakšan pristup svim važećim ponudama i potražnjama te ubrzan način unošenja novih oglasa.

Prijava oglasa na Burzi robe i usluga

Oglašavanje na Burzi je besplatno, a prijava oglasa jednostavna. Potrebno je najprije odabrati određeni predmet ponude/potražnje, prema ponuđenim kategorijama. Nakon toga se odabire kategorija ponude ili potražnje. U prijavnom obrascu potrebno je minimalno ispuniti sva polja označena zvijezdicom: tvrtka/naziv, mjesto, država, ime i prezime i e-mail osobe za kontakt, trajanje oglasa, ciljana država te naziv oglasa, ključne riječi i opis oglasa.

Ostale osnovne podatke kao što su matični broj, ulica, poštanski broj, web, godina osnivanja, ukupni prihod, broj zaposlenih, funkcija osobe za kontakt, telefon, fax i mobitel nije obavezno upisivati, ali je poželjno unijeti što više podataka. Korisnicima je ponuđena i opcija izbora žele li obavijesti vezane uz oglas primati e-mailom ili ne.

Popunjeni prijavni obrazac na hrvatskom ili na engleskom jeziku elektroničnom poštom se šalje Komori. Stručna osoba u Komori (moderator Burze) provjerava ispravnost podataka i objavljuje oglas na Burzi.

Svi korisnici Burze kojima nije dostupan pristup Internetu ispunjavaju Prijavni obrazac koji mogu dobiti u Središnjici i svim Županijskim komorama i šalju ga faxom ili poštom.

Oglasi na Burzi mogu se pronaći pretraživanjem prema broju oglasa ili prema sadržaju odnosno: tvrtki/nazivu, državi, ciljanoj državi/skupini država, kategoriji i tipu oglasa.

Contacts

  • Sektor za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize Adresa: Rooseveltov trg 2 10000 Zagreb Email: bankarstvo@hgk.hr Tel: +385 1 456 1514 Fax: +385 1 456 1535 Direktor: Zvonimir Savić
  • Odjel za poslovne informacije Adresa: Draškovićeva 45 10000 Zagreb Email: poslovne-informacije@hgk.hr Tel: +385 1 460 6708 Fax: +385 1 460 6782 Voditelj: Dunja Resman Bartolec
  • Odjel za poslovne informacije Tel: +385 1 460 6708 Email: poslovne-informacije@hgk.hr