Kvaliteta kredita u prehrambenoj industriji

Djelomično naplativi i potpuno nenaplativi krediti (NPL-ovi) postupno su, tijekom kriznih godina, postajali sve veći teret za banke. Problem za banke postao je problem i za poduzeća jer su banke smanjile svoju sklonost kreditiranja poduzeća. S tim su se problemom, među ostalim, suočavali i poduzetnici u prehrambenoj industriji. U ovoj su analizi prikazani NPL-ovi u prehrambenoj industriji u kojoj je ukupan iznos kredita bio 5,5 milijardi kuna. Od tog iznosa kredita prehrambene industrije, NPL-ovi su krajem prvog kvartala ove godine činili 16,8%, što je nešto povoljnije nego u istom razdoblju 2010. godine. U posljednjih godinu dana udio NPL-ova u kreditima prehrambene industrije kontinuirano pada.

 

Kvaliteta kredita u prehrambenoj industriji (.pdf)

Kontakti

  • Sektor za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize Adresa: Rooseveltov trg 2 10000 Zagreb Email: bankarstvo@hgk.hr Tel: +385 1 456 1514 Fax: +385 1 456 1535 direktor: Zvonimir Savić
  • Odjel za makroekonomske analize Adresa: Rooseveltov trg 2 10000 Zagreb Tel: + 385 1 482 8373 direktor Sektora: Zvonimir Savić
  • Odjel za makroekonomske analize Tel: +385 (0)1 482-8373 Email: makroekonomija@hgk.hr