Prezentacija Smanjenje unosa soli putem hrane – benefiti i izazovi
Izvor: pixabay.com
Prezentacija Smanjenje unosa soli putem hrane – benefiti i izazovi
Objavljeno: 14. 11. 2017. , Ažurirano: 28. 11. 2017.
Sektor za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK i Županijska komora Slavonski Brod u suradnji s Hrvatskom agencijom za hranu organizira prezentaciju Smanjenje unosa soli putem hrane – benefiti i izazovi, koja će se održati 24. studenoga, u 11 sati u sportskoj dvorani Vijuš u Slavonskom Brodu u sklopu 22. Katarinskog sajma.
Predstavit će se utjecaj smanjenog unosa soli na zdravlje, inicijative na europskoj i svjetskoj razini koje su proizašle iz dobrobiti smanjenog unosa soli s naglaskom na nacionalni Strateški plan za smanjenje prekomjernog unosa kuhinjske soli u HR 2014. – 2019. te primjeri dobre prakse.
Predavač: Vlatka Buzjak Služek, stručna savjetnica u Odjelu za procjenu rizika Hrvatske agencije za hranu.