Izvor: Pixabay

Edukacija: Bezglutenska prehrana - zdravstveni rizici, dodatni zahtjevi i primjeri u praksi


Objavljeno: 08. 06. 2017. , Ažurirano: 03. 07. 2017.


U organizaciji Hrvatske gospodarske komore u utorak, 27. lipnja, održat će se edukacija za subjekte u poslovanju hranom Bezglutenska prehrana: zdravstveni rizici, dodatni zahtjevi i primjeri u praksi.

Dužnost je svakog subjekta u poslovanju hranom osigurati primjereno informiranje potrošača u vezi s hranom koju konzumiraju. Na temelju tih informacija potrošači donose odluke važne za njihovo zdravlje. Stoga je pouzdanost tih informacija izuzetno bitna.

Određeni sastojci ili druge tvari prisutne u hrani mogu uzrokovati alergije ili netolerancije kod nekih osoba. Jedna od tih tvari je i gluten. Kako bi se potrošačima koji boluju od celijakije (netolerancije na gluten) omogućilo da budu informirani i odaberu proizvode koji su sigurni za njihovo zdravlje, važno je dati im pouzdane informacije o njegovoj prisutnosti u hrani. 

Svrha je ovog seminara pružiti subjektima u poslovanju hranom koji koriste, ili rukuju sastojcima i proizvodima koji sadrže ili mogu sadržavati gluten, potrebne informacije o ispravnom postupanju u proizvodnji i pripremi hrane, pružanju informacija potrošačima u skladu sa zakonodavstvom te prikazati određena rješenja iz prakse.

Edukacija je besplatna.

U pratećim se dokumentima na ovoj stranici nalazi program i prijavnica za edukaciju. Ispunjenu prijavnicu pošaljite na e-adrese navedene u kontaktima na ovoj stranici.

Napominjemo da je došlo do promjene u mjestu održavanja edukacije. Umjesto na Rooseveltovom trgu, edukacija će se održati u prostorijama Komore Zagreb, Draškovićeva 45.