Održan forum Recikliranje u poslovanju: Uzmi-koristi-recikliraj-ponovno koristi

HGK ŽKOsijek
Vrijeme održavanja: 06.12.2017.

Međunarodni forum o cirkularnoj ekonomiji u sklopu projekta MOVECO sufinanciranog iz sredstava Europske unije održan je 6. prosinca u hotelu Waldinger u Osijeku. Konzorcijski parter i organizator foruma bila je TERA Tehnopolis zajedno s Gradom Osijekom i HGK – Županijskom komorom Osijek.

Sve veći ekološki problemi današnjice leže u neodrživom iscrpljivanju prirodnih resursa te načelu koje koristi linearna ekonomija „uzmi-koristi-baci“. Budućnost leži u cirkularnoj ekonomiji koja koristi načelo „uzmi-koristi-recikliraj-ponovno koristi“. Cilj je Europske komisije Strategijom za cirkularnu ekonomiju donijeti koristi za društvo, okolinu i ekonomiju.

Na forumu se govorilo o mogućnostima i izazovima pri prelasku na cirkularnu ekonomiju, tko treba pružati potporu i na koji način, što obuhvaća EPR (Proširena odgovornost proizvođača) te koji su novi poslovni modeli u cirkularnoj ekonomiji.

Iskustva su razmijenili predstavnici jedanaest zemalja koje imaju dugogodišnje iskustvo i uvid u rješavanje izazova cirkularne ekonomije i aktivnu ulogu u promicanju primjene reciklaže u poslovanju.

Kontakti

  • Bernarda Hunjadi Viša stručna suradnica Tel: +385 31 223 830 Email: bhunjadi@hgk.hr