Pozivamo poduzetnike na 3. EU info-dan u Beli Manastir

Vrijeme održavanja: 17.11.2017.   /   Rok prijave: 16.11.2017.

HGK – Županijska komora Osijek u suradnji s Gradom Belim Manastirom, Baranjskom razvojnom agencijom Grada Belog Manastira i Informacijskim centrom Europe Direct Osijek organizira 17. studenoga, od 11 do 16 sati u konferencijskoj dvorani Etnološkog centra baranjske baštine, na adresi Kralja Tomislava 70, u Belom Manastiru 3. EU info-dan. Teme su 3. EU info-dana dosadašnja iskustva i buduće prilike financiranja projekata iz EU fondova.

EU info-dan namijenjen je poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima, udrugama i građanima, a cilj je pružiti im informacije o raspisivanju novih natječaja iz EU fondova. Ovogodišnji će EU info dan, za razliku od prijašnja dva, biti organiziran kao panel-rasprava.  

Voditelj predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj Branko Baričević govorit će o digitalnoj agendi i inicijativama Europske komisije koje financiraju besplatni internet i digitalizaciju gradova.

Pomoćnik ministrice u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Dragan Jelić predstavit će dosadašnje natječaje iz ESI fondova (European structural and investment funds) namijenjene jedinicama lokalne i regionalne samouprave i najaviti nove, dok će načelnik Sektora za EU programe u poduzetništvu u Upravi za programe i projekte EU Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Neven Kos govoriti o dosadašnjim i planiranim natječajima za sektor poduzetništva.

Član uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije Mario Turalija predstavit će ESIF Zajmove, ESIF Jamstva i jamstveni program Poljoprivrednici, dok će predstavnice Ministarstva rada i mirovinskog sustava Ana Buljat i Ivana Šuman govoriti o tome što je na raspolaganju iz Europskog socijalnog fonda za zapošljavanje, prekvalifikcije, ranjive skupine i rad civilnog sektora.

Program 3. EU info-dana nalazi se u pratećim dokumentima.

Potrebno se prijaviti za sudjelovanje najkasnije do 16. studenoga putem internetskog prijavnog obrasca.

Kontakti

  • Bernarda Hunjadi Viša stručna suradnica Tel: +385 31 223 830 Email: bhunjadi@hgk.hr
  • Ines Balog Viša stručna suradnica Tel: +385 31 223 819 Email: ibalog@hgk.hr