Poduzetnički dan u Szentlorincu

HGK - ŽK Virovitica
David Mezei, zamjenik državnog tajnika Ureda premijera zadužen za poljoprivredni i ruralni razvoj Mađaraske i Milan Vanđura, direktor ŽK Virovitica
Vrijeme održavanja: 12.05.2017.

U organizaciji Poduzetničkog centra županije Baranja, u Szentlorincu, u Mađarskoj, 12. svibnja održana je manifestacija Prvi Poduzetnički dan, s naglaskom na EU fondovima te gospodarskom i ruralnom razvoju regije. U sklopu Poduzetničkog dana, koji je okupio predstavnike gospodarstva, komora, znanstvenih i financijskih institucija iz Mađarske i Hrvatske, održana su dva okrugla stola. Prvi se bavio gospodarstvom, dok je drugome tema bila ruralni razvoj.

Na Poduzetničkom danu sudjelovali su i predstavnici ŽK Virovitica, a direktor Milan Vanđura tu je priliku iskoristio za predstavljanje potencijala i prilika u Virovitičko-podravskoj županiji. Istaknuo je da je izgradnja prometnice od Vrbovca II (Gradec) – Bjelovara – Virovitice – Barcsa – Szigetvara – Szentlorinca – Pečuha, esencijalno pitanje za daljnji razvoj Županije. "Utvrđivanje decidiranih rokova završetka ove prometnice označit će početak ravnopravne pozicije gospodarskih subjekata s ovog područja u tržnoj utakmici s onim sredinama gdje postoje izgrađeni prometni pravci", naglasio je u Vanđura dodajući da će izgradnja ove prometnice zaustaviti depopulaciju stanovništva u Županiji koja u odnosu na 1991. godinu ima 24.015 stanovnika manje. "Porast će investicije, doći će do novog zapošljavanja, a osigurat će se brži i sigurniji promet roba i usluga", istaknuo je Vanđura.

Zamjenik državnog tajnika Ureda premijera zaduženog za poljoprivredu i ruralni razvoj Mađarske David Mezei, predsjednik Nacionalne Poljoprivredne Komore Županije Baranja József Rittlinger i predsjednik Pečuške-Baranjske gospodarske i industrijske Komore Tamás Síkfői susreli su se s direktorom ŽK Virovitica, a on je taj susret iskoristio kako bi naglasio važnost prometne povezanosti brzom cestovnom prometnicom od Vrbovca II (Gradec) – Bjelovara – Virovitice – Barcsa – Szigetvara – Szentlorinca – Pečuha. 

20170512_114123_resized.jpg

Izvor: HGK - ŽK Virovitica

Kontakti