Održani Beogradski investicijski dani

HGK
Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić

U Beogradu su 9. i 10. studenoga održani Beogradski investicijski dani koje je organizirao Grad Beograd i Privredna komora Srbije – Privredna komora Beograda. Skup u Beogradu okupio je oko 400 sudionika iz više zemalja Jugoistočne Europe, predstavnika tvrtki, državnih institucija, lokalnih samouprava, banaka i investicijskih fondova, koji su razgovarali o investicijama i prilikama za bolju gospodarsku suradnju. Forum je osim prezentacija investicijskih potencijala imao i dio u kojem su organizirani B2B sastanci, posebno s investitorima koji žele izravno investirati u predstavljene projekte.

Forum je otvorila predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja je istaknula da je veoma važna regionalna stabilnost i regionalno povezivanje jer samo stabilni politički i ekonomski uvjeti daju pozitivnu perspektivu za nova ulaganja, što je cilj svih zemalja u ovom dijelu Europe.

Na panelu gradonačelnika sudjelovao je i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, koji je predstavio investicijske projekte koji se planiraju na području Grada Zagreba te pozvao investitore da posjete Zagreb. Uime HGK – Komore Zagreb na forumu je sudjelovao njezin predsjednik Zlatan Fröhlich te uime predstavništva HGK u Srbiji Marija Radulović.