Održana Međunarodna stručna izložba i sajam ljekovitog bilja u Mađarskoj

HGK - ŽK Virovitica
Vrijeme održavanja: 27.10.2017.

U organizaciji Zaklade Brantner-Koncz iz Szentlorinca, a u suradnji s Farmaceutskim fakultetom Sveučilišta u Pečuhu, 27. listopada u Szentlorincu, u Mađarskoj, održana je Međunarodna stručna izložba i sajam ljekovitog bilja, na kojoj su prisustvovali proizvođači ljekovitog bilja iz BiH, Hrvatske i Mađarske.

Na izložbi i događanjima prisustvovala je i generalna konzulica RH u Pečuhu Vesna Haluga.

20171027_124326 (2).jpg
Predsjednik Zaklade za poduzetništvo županije Baranya dr. Márk Győrváry, generalna konzulica RH u Pečuhu Vesna Haluga, prodekanica Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Pečuhu Horváth Györgyi i direktor HGK – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura (zdesna nalijevo); Izvor: HGK – ŽK Virovitica

Na poziv organizatora sajma, u organizaciji i realizaciji HGK – Županijske komore Virovitica, na sajmu su svoje proizvode, ljekovito bilje i čajeve, predstavila i dva najveća proizvođača i prerađivača ljekovitog bilja s područja Virovitičko-podravske županije, tvrtke Dam iz Lozana i Spider grupa iz Pitomače.

IMG_5097 (2).jpg
Iskazan interes posjetitelja za čajeve i ljekovito bilje, proizvođača iz Virovitičko-podravske županije; Izvor: HGK – ŽK Virovitica

Sudjelovanje proizvođača ljekovitog bilja iz Virovitičko-podravske županije na ovom sajmu bit će poticaj za poboljšanje te suradnje.

Proizvođači ljekovitog bilja iz Virovitičko-podravske županije već su proširili svoju sirovinsku osnovu, organizirajući proizvodnju ljekovitog bilja s proizvođačima iz Mađarske.

Tijekom izložbe organiziran je stručni skup na kojem su o značaju i specifičnostima ljekovitog bilja govorili prodekanica Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Pečuhu Horváth Györgyi i ostali eminentni agrostručnjaci iz Mađarske.

Ujedno su predstavnici HGK – Županijske komore Virovitica, na molbu organizatora, predstavili proizvodnju ljekovitog bilja u Virovitičko-podravskoj županiji i RH.

Kontakti

  • Andrea Henrieta Poslek Viši stručni suradnik Tel: +385 33 618 045 Email: aposlek@hgk.hr