Održan sajam poljoprivrede, malog gospodarstva i obrta Otvorene dveri Vrbovec

HGK

U organizaciji Sajma automobila d. o. o. iz Zagreba, u Vrbovcu je od 12. do 14. svibnja održan izložbeno-prodajni sajam poljoprivrede, malog gospodarstva i obrta Otvorene dveri Vrbovec.

Sajam je otvorio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te je tom prilikom naglasio važnost održavanja lokalnih sajamskih manifestacija za promociju kvalitetnih hrvatskih proizvoda malih proizvođača i OPG-ova. Ministarstvo će i dalje podupirati ovakve i slične manifestacije koje su nekim proizvođačima prvi korak prema tržištu.

Više od stotinu izlagača izložilo je svoje poljoprivredne i prehrambene proizvode, a lokalnu gastronomsku ponudu upotpunio je i bogat kulturno-umjetnički program. Ova je manifestacija i edukativna, te su se cijelo vrijeme trajanja odvijali okrugli stolovi i stručna predavanja kako bi se malim i srednjim poduzetnicima pružile mogućnost dobivanja potrebnih informacija nužnih za njihovo poslovanje. U organizaciju sajma uključeni su grad Vrbovec, Zagrebačka, Bjelovarsko-bilogorska, Koprivnička županija i Grad Zagreb. Ovu manifestaciju podržali su i HGK – Komora Zagreb i Obrtnička komora Zagreb.