Ocjenjivanje sljubljivanja vina s vrhunskim kulenom – festival WineOS u Osijeku

Vrijeme održavanja: 20.11.2017.

U Županijskoj komori Osijek će 20. studenoga biti održano ocjenjivanje sljubljivanja vina s vrhunskim kulenom kao dio manifestacije WineOS, Međunarodnog festivala vina, delicija i ugodnog življenja, koji organizira vinoteka Vinita u suradnji s udrugama Dekanter i Graševina Croatica te Osječko-baranjskom županijom, Gradom Osijekom, Hrvatskom turističkom zajednicom i HGK – Županijskom komorom Osijek.

Ocjenjivanje sljubljivanja vina s kulenom prvo je takvo sljubljivanje i ocjenjivanje dvaju vjerojatno najvažnijih slavonskih proizvoda. Suorganizator je ovog ocjenjivanja Županijska komora Osijek, koja već godinama provodi ocjenjivanje kulena slavonsko-baranjskih proizvođača. Vina će biti isključivo graševine i frankovke. Ocjenjivački sud činit će međunarodni suci – sommelieri te enonovinari i gastronovinari.

Središnji dio četvrtog Međunarodnog festivala vina i delicija WineOS održavat će se u petak i subotu, 1. i 2. prosinca u Esseker centru u Osijeku, gdje će se okupiti najviše vinari s istoka Hrvatske, ali i iz susjedne Mađarske, Srbije i BiH. Više informacija o četvrtom festivalu WineOS možete naći na poveznici.

Cilj je manifestacije spajanje proizvođača vina, kulena i drugih delicija s područja istočne Hrvatske s krajnjim potrošačima te predstavnicima hotela i restorana iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja. Manifestacija je doprinos razvoju gospodarstva i turizma s naglaskom na promociji naših kvalitenih vina i tradicionalnih slavonskih delicija.

Kontakti

  • Ernest Nad Viši stručni suradnik Tel: +385 31 223 890 Email: enad@hgk.hr