U ŽK Osijek održano 1. ocjenjivanje sljubljivanja vina s vrhunskim kulenom

Vrijeme održavanja: 20.11.2017.

U sklopu manifestacije WineOS u Županijskoj komori Osijek je 20. studenoga održano 1. ocjenjivanje sljubljivanja vina s vrhunskim kulenom.  WineOS je međunarodni festival vina, delicija i ugodnog življenja kojeg organizira vinoteka Vinita u suradnji s udrugama Dekanter i Graševina Croatica te Osječko-baranjskom županijom, Gradom Osijekom, Hrvatskom turističkom zajednicom i HGK Županijskom komorom Osijek.

Ocjenjivanje sljubljivanja vina s kulenom prvo je takvo sljubljivanje i ocjenjivanje dva značajna slavonska proizvoda. Suorganizator ovog ocjenjivanja bila je Županijska komora Osijek, koja već godinama provodi ocjenjivanje kulena slavonsko-baranjskih proizvođača. Vina koja su ocjenjivana u sljubljivanju su vinara Slavonije i hrvatskog Podunavlja i to sorte graševina i frankovka. Prilikom ocjenjivanja važno je bilo odrediti tip vina i tip kulena koji najbolje pristaju jedno uz drugo, bez obzira na to tko je proizvođač. Ocjenjivački sud činili su međunarodni suci – sommelieri i eno i gastronovinari.

Na središnjem dijelu festivala WineOS, 1. i 2. prosinca će se moći kušati upravo rezultati ovog ocjenjivanja koji će tom prilikom biti prezentirani. Pri ocjenjivanju je bilo okupljeno preko 40 uzoraka svih relevantnih vinara, proizvođača spomenutih sorti.

Manifestacija je doprinos razvoju gospodarstva i turizma s naglaskom na promociju naših kvalitenih vina i tradicionalnih slavonskih delicija.

Kontakti

  • Ernest Nad Viši stručni suradnik Tel: +385 31 223 890 Email: enad@hgk.hr