Kvaliteta kredita u prehrambenoj industriji


Objavljeno: 30. 11. 2017. , Ažurirano: 01. 12. 2017.


Djelomično naplativi i potpuno nenaplativi krediti (NPL-ovi) postupno su, tijekom kriznih godina, postajali sve veći teret za banke. Problem za banke postao je problem i za poduzeća jer su banke smanjile svoju sklonost kreditiranja poduzeća. S tim su se problemom, među ostalim, suočavali i poduzetnici u prehrambenoj industriji. U ovoj su analizi prikazani NPL-ovi u prehrambenoj industriji u kojoj je ukupan iznos kredita bio 5,5 milijardi kuna. Od tog iznosa kredita prehrambene industrije, NPL-ovi su krajem prvog kvartala ove godine činili 16,8%, što je nešto povoljnije nego u istom razdoblju 2010. godine. U posljednjih godinu dana udio NPL-ova u kreditima prehrambene industrije kontinuirano pada.

 

Kvaliteta kredita u prehrambenoj industriji (.pdf)