Travanjska HACCP-radionica za članove i voditelje timova za sigurnost hrane

Pixabay.com
Vrijeme održavanja: 24.04.2017. - 25.04.2017.   /   Rok prijave: 23.04.2017.

Odjel za upravljanje kvalitetom Hrvatske gospodarske komore, u sklopu Programa pomoći subjektima u poslovanju s hranom, organizira besplatnu dvodnevnu HACCP-radionicu* 24. i 25. travnja, od 10 do 16 sati u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu, na adresi Rooseveltov trg 2.

Predstavit će se zakonski uvjeti u području sigurnosti hrane i objasniti obveze subjekata u poslovanju s hranom. Također, davat će se praktični primjeri o udovoljavanju tim uvjetima.

HACCP-radionica je besplatna, a namijenjena je svim subjektima u poslovanju s hranom te voditeljima i članovima njihovih HACCP-timova koji u praksi uspostavljaju, provode i održavaju sustav sigurnosti hrane kao obvezu prema Zakonu o hrani.

Radit će se u manjim skupinama pa će, prema potrebi, nakon popunjenja ove skupine svi prijavljeni biti obaviješteni o datumu održavanja sljedeće radionice. Voditeljica je Nevenka Gašparac.

Sve informacije možete dobiti u Odjelu za upravljanje kvalitetom, pozivom na telefonski broj 01/4561-551 ili porukom na e-adresu kvaliteta@hgk.hr.

Prijaviti se možete ispunjavanjem online prijavnice u produžetku teksta.

*Hazard Analysis and Critical Control Point ili HACCP je sustavni preventivni pristup osiguranju sigurnosti hrane. Zadatak HACCP-a je pronalazak i analiza opasnosti te utvrđivanje preventivnih mjera kojima se rizik nastanka hrane opasne za zdravlje ljudi svodi na minimum ili potpuno uklanja.
HACCP pomaže proizvođačima hrane pri identifikaciji, procjeni i kontroli opasnosti povezanih s određenim proizvodom ili cijelom proizvodnom linijom. Nastao je na temelju razvojnog programa sigurnosti hrane za astronaute tijekom 1970-tih godina u američkoj korporaciji Pillsbury.