Dani otvorenih vrata peljeških podruma 2017.

Pixabay
Vrijeme održavanja: 01.12.2017. - 02.12.2017.

Pripreme za dvanaestu vinsku manifestaciju Dani otvorenih vrata peljeških podruma u punom su jeku, po najavama organiziranih dolazak iz Zagreba, Zadra, Splita i naše županije, ovo je postala najveća vinska manifestacija u Dalmaciji.

Osim obilazaka peljeških podruma, ove će se godine u sklopu manifestacije u Domu vinarske tradicije u Putnikovićima održati i natjecanje u kuhanju lovačkoga gulaša te će se moći razgledati izložba crno-bijelih fotografija ruralnog područja Dubrovačko-neretvanske županije Nekada je to bilo ovako.

Nakon sastanka s mladim pelješkim enolozima, dogovoreno je da će se u Domu vinarske tradicije 1. prosinca održati i ocjenjivanje mladih vina berbe 2017. Osamnaest mladih enologa s Pelješca ocjenjivat će autohtone sorte i podijeliti diplome za najbolje ocijenjeno mlado vino Rukatac, Pošip, ostale bijele sorte, Rose, Plavac mali, Plavac mali s posebnih položaja te ostale crne sorte.

Pelješki vinari vas i ove godine pozivaju da posjetite Pelješac, obiđete nove i stare vinarije i uživate u jedinstvenom okusu Plavca malog.