ŽK Split okupila tvrtke iz cijele Hrvatske na prvom Adriatic Design Expo sajmu

Vrijeme održavanja: 22.11.2017. - 25.11.2017.

Prvi međunarodni sajam namještaja, rasvjete i dizajna Adriatic Design Expo održava se od 22. do 25. studenoga u Splitu, u Spaladium Areni.

Na svečanom je otvorenju sajma direktorica ŽK Split Vesna Friedl podsjetila na niz projekata i akcija (Kupujmo hrvatsko, znakovi kvalitete, Katalog hrvatskih proizvoda, Hrvatski proizvod za hrvatski turizam...) kojima Hrvatska gospodarska komora promovira hrvatsko gospodarstvo, gradi svijest o kvaliteti hrvatskih proizvoda, potiče suradnju domaćih tvrtki te istovremeno traži rješenja za bolju suradnju domaćih proizvođača i pružatelja usluga u turizmu.

''Sajam Adriatic Design Expo jedno je od takvih rješenja. Naime, nakon izvrsne turističke sezone, u kojoj je upravo Split proglašen apsolutnim šampionom turizma Hrvatske, želja nam je da ne ostanemo na tome već da sjajni turistički rezultati snažnije utječu na razvoj drugih sektora. Turistički sektor predstavlja ogroman potencijal za plasman kvalitetnih proizvoda i usluga, a ono što želimo je da ključ prepoznatljivosti hrvatskog turizma bude kvalitetan hrvatski proizvod, bila to hrana, piće, namještaj ili oprema'', rekla je Friedl.

Sajmovi su, unatoč digitalizaciji, nezamjenjiv segment poslovnog života, stoga HGK podupire sajamsku djelatnost i izlaganje na sajmovima. Tako je i na Adriatic Design Expou Županijska komora Split organizirala zajedničko sudjelovanje članica, tvrtki iz drvoprerađivačke industrije, iz cijele Hrvatske.

1.jpg

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara i direktorica Županijske komore Split Vesna Friedl u pratnji visokih uzvanika na izlagačkom prostoru ŽK Split

Otvaranje sajma uveličali su, iskazavši unisonu podršku organizatoru i manifestaciji, i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, predsjednica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić, a otvorenim ga je proglasio pomoćnik ministra poljoprivrede Ivica Francetić.

Na sajmu sudjeluju 542 izlagača iz 12 europskih zemalja, a poseban je i po tome što je domaćin Prvoj izložbi hrvatskog dizajna namještaja, novih i inovativnih proizvoda Design district, projektu uz potporu Ministarstva poljoprivrede.