15. Gospodarski sajam – sajam sira Grubišno Polje

Vrijeme održavanja: 18.11.2017. - 19.11.2017.

15. Gospodarski sajam – sajam sira održan je 18. i 19. studenog u Grubišnome Polju u organizaciji Grada Grubišnoga Polja, Bjelovarsko bilogorske županije i Bjelovarskog sajma d. o. o., a suorganizatori ovoga sajma i ove godine bili su HGK-Županijska komora Bjelovar i Obrtnička komora.

 Na sajmu je sudjelovalo ukupno 152 izlagača iz gospodarskih djelatnosti vezanih za proizvodnju hrane, proizvođači hrane i pića te stručne, financijske i osiguravateljske institucije prezentacijom svojih programa i usluga namijenjenih gospodarstvu. Proizvođači sira i mliječnih proizvoda prezentirali su sireve svih vrsta uz degustacije za posjetitelje.

 U organizaciji sajma održano je ocjenjivanje sireva u suradnji s Agronomskim fakultetom Zagreb – Zavodom za mljekarstvo. Nakon stručnih predavanja, proglašeni su najbolji sirevi prema ocjeni povjerenstva Agronomskoga fakulteta sveučilišta u Zagrebu.

15. međunarodni gospodarski sajam sira u Grubišnome Polju otvorio je državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Velimir Žunac, a predstavnici Županijske komore Bjelovar na svečanom otvorenju sajma bili su Jakov Ćorić, predsjednik ŽK Bjelovar i Miljenko Juratovac, viši stručni referent.

Kontakti

  • Miljenko Juratovac Viši stručni referent Tel: +385 43 274 063 Email: mjuratovac@hgk.hr
  • Županijska komora Bjelovar Tel: +385 43 274 060 Email: hgkbj@hgk.hr